loading...
چهار در یک

گیاه درمانی شفانوش(منتخبی)

 

نشانی سایت : http://www.4dar1.rozblog.com/site/3                      تلفن : 35417295-041     همراه : 09148659196

 

مزاج سرد و خشک (سوداوی)

 

تعریف طبع:

خاصیت طبیعی جمادات , گیاهان , جانوران و انسان بر مبنای سردی , گرمی, تری و خشکی.

انسان ها از نظر طبع به سه گروه عمده تقسیم می کنند که عبارتند از:
1) دارای طبع گرم
2) دارای طبع سرد
3) دارای طبع معتدل (بین گرم و سرد)

می توان گفت در واقع دو طبع عمده گرم و سرد داریم. دو طبع دیگر نیز به نام تری و خشکی به این مجموعه اضافه می شود. در درمجموع چهار طبع گرمی ، سردی ، تری و خشکی داریم.

تعاریف مزاج:

مزاج: درهم آمیختگی وترکیب چهار طبع فوق را مزاج گویند.
مزاج : برآیند حاصل از واکنش متقابل اجزا مواد تشکیل دهنده (چهارطبع)که منجر به غلبه یکی ازاخلاط چهارگانه می‌شود را مزاج گویند.
مزاج: برآیند ژنتیک محیط (محیط ژنتیکی, محیط داخل رحمی, محیط خانواده و محیط جغرافیایی) تغذیه و جهان‌بینی افراد است.

انواع مزاج:


1- گرم ، شامل:

  • گرم و تر: یا دموی که معادل آن درطبیعت هوا است.
  • گرم و خشک: یا صفراوی که معادل آن درطبیعت آتش است.

2- سرد ، شامل :

  • سرد و تر: یا بلغمی که معادل آن در طبیعت آب است.
  • سرد وخشک: یا سوداوی که معادل آن در طبیعت خاک است.

3- معتدل

طبع انسان با مزاج چه فرقی دارد؟

طبع حالت ژنتیکی انسان است که ازاول تا آخر عمر همراه وی است و آنچنان تغییری نمی‌کند. اما مزاج حالتی است مقطعی و از عوامل بسیاری متاثر می‌شود، بسته به عواملی مانند نوع و کیفیت تغذیه , فصول , رنگها, محیط, ایدئولوژی افراد تغییرپذیر است و از امتزاج طبایع حاصل می‌شود.

هدف طب سنتی؟

بزرگترین هدف طب سنتی اصلاح مزاج افراد به سمت تعادل است که اطبای سنتی میبایست با استفاده از روش‌های صحیح و اصولی با همکاری مخاطب این اقدام را به نحو احسن انجام دهند.

اصلاح مزاج افراد چگونه انجام میشود؟

اصلاح مزاج با کمک داروهای گیاهی و دفع خلط غالب و مضر در بدن بوسیله اعمال یدی مانند:
حجامت, فصد, زالو, تنقیه، اماله و ....
نکته مهم :بدون اصلاح مزاج , هرنوع درمان اعم از درمان با استفاده از طب قدیم یا جدید اقدامی ناقص و عقیم است.

نشانه های غلبه ی سودا
نشانه های غلبه ی سودا که ناشی از رسوبات خون و مرکز آن طحال است؛ عبارتند از:
خستگی و کوفتگی بدن، لاغری، پژمردگی روح و جسم، بی نشاطی و افسردگی، یبوست مزاج، خود خوری، احساس سوزش در هنگام دفع بول، تیره رنگ بودن ادرارو مدفوع و قی، سیاه و قیری شکل بودن مدفوع، شور بودن دهان، بوی بد دهان، تاریکی چشم، تیرگی رنگ صورت، شب کوری، سوزش معده، فکر بسیار، دیدن خواب های آشفته(کابوس) اخلاق تند و زشت، دلتنگی و بی قراری، به وجود آمدن لکه های سیاه در بدن، جزام، بیماریهای پوستی (سودا)، زخم شدن پوست به سبب خارش زیاد، قولنج شدن روده (بیماری کولیت)، نسیان و فراموشی یا آلزایمر، حرص زیاد.

افراد سوداوی مزاج، اکثرا دچار بیماریهای روحی و روانی می شوند و معمولا تا آخر عمر از داروهای روان گردان استفاده می کنند.
 

غذاهای مضر برای افراد سوداوی مزاج
بادمجان، غذاهای نمک سود، مانند: ماهی دودی، ماهی شور، خیار شور، نمک زیاد، پنیر شور، گوشت گاو و گوساله و گوشت حیوانات پیر هم چنین غذاهای مانده و بیات، ماست، پنیر، چای شیرین، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، ترشیجات سرکه، شور، گوجه فرنگی، سس، رب، کلیه ی غذاهای ساندویچی، آب یخ، مرغ و تخم مرغ ماشینی، ماهی، برنج سفید، خوراک عدس (عدسی)، نوشیدن مایعات همراه با غذا، غذاهای سرخ شده، غذاهای فریزر شده، غذاهای زود پزشده، تنقلات مصنوعی، مانند: شکلات، پفک، چیپس، بیسکویت، یخمک، کاکائو و... افراد سوداوی مزاج از نوشیدن چای به خصوص چای شیرین و هم چنین از مصرف نسکافه، قهوه و دوغ جدا باید خود داری کنند. معمو لا افراد سوداوی مزاج علاقه ی فراوانی به نوشیدن چای، دوغ و ماست پیدا می کنند که باید از مصرف آنها پرهیز کرد.

غذاهای مفید برای افراد سوداوی مزاج
کلیه ی غذاهای گرمی بخش، مانند: گوشت گوسفند، گوشت شتر، گوشت کبوتر، گوشت گنجشک و گوشت سار. در صورت مصرف برنج، حتما از شوید و زیره ی سیاه استفاده شود. سبزیجات گرم، مانند نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، انواع کلم، ساقه ی کرفس، عسل، توت، کشمش، انجیر، خرما، هل، دارچین، زنجبیل، زعفران زیره و استفاده از بذرهای ملین، مانند: قدومه ی شیرازی، تخم شربتی و سایر ملین های ملایم از جمله ی خوراکی های مفید برای افراد سوداوی مزاج است.

 

مشاوره شغلی و تحصیلی مزاج سوداوی

افرادی باطبع سردو خشک خصوصیت کلی شان احتیاط است، چون افرادی محتاط هستند شغل هایی که نیا زشدید به دقت و مراقبت بالایی دارند شامل حالشان می شود مانند طبابت، قضاوت. این افراد چون تیزبین هستند در امور پژوهشی و تحقیقی نیز می‌توانند موفقیت هایی داشته باشند، .مدیریت ادارات و بانكها، ورزش های فكری مانند شطرنج، یوگا، بیلیاردو... نیز از جمله شغل هایی است كه این طبع در انجام آن می توانند موفق باشند.
البته این گروه افراد علاقه زیادی به رشته های اخلاقی،عرفانی و معنوی دارندکه اگر قرین با آموزش و زهد باشدمی تواند موجب موفقیت های بالائی برایشان شود، این گروه افراد رغبت خوبی به استفاده از لذت های زندگی ندارندو بیشترکارهای انفرادی و زندگی بدون ارتباط با جامعه را می پسندند. اگرطبع دوم اینان دموی مزاج باشد باعث موفقیت های مادی و معنوی برایشان می شود. می توانند مدیران متعهدو قاطع و پیگیر باشند. شغل های مدیریتی و اجتماعی نسبتاً خوبی دارند، اماگاهی مواقع به شدت منزوی وگوشه گیر می شوند. اگرطبع دوم این افراد صفرا باشد، درکارها بیش ازحد احتیاط می‌کنند و نمی توانند ناظرینی منصف باشند، به شدت سخت گیر و انعطاف ناپذیراند و در انتخاب شغل ها معمولاً دودل هستند و بلاتکلیف و شغل های خودرا سعی می کنند تغییر دهند. ولی چنانچه طبع دوم آنها بلغمی (سردوتر) باشد بازهم انعطاف پذیری بیشتری درامور و کارها دارند.
بطورکلی این افراد در مشاغل معنوی، تربیتی، قضاوت و پزشکی می توانند رشد و پیشرفت بالایی داشته باشند. این تیپ افراد بازرس های خوبی هستند (هرچند ممكن است در این خصوص دچار افراط نیز شوند)

اگر فرزند شما اخیراً از درس بیزار شده است و اهمیتی به درس نمی دهد و سطح نمراتش پائین آمده ، به احتمال زیاد علامت سردتر شدن طبع اوست باید اصلاح طبع كرد ( اصلاح سودا )  مراجعه به مبحث مشاوره و اصلاح طبایع.جدیت، دقت در كارها، سر موقع حاضر شدن، واكس زدن كفش ها، اتوی لباسها، برداشت یادداشت های دقیق، جدا كردن دفتر و كتاب، حضور مرتب در سر كلاس ها درسی مربوط به این طبع (سوداوی ) نیز می باشد. بیشتر از طبع های دموی و بلغمی علاقمند به شغل كارمندی می باشند (افراد دموی "گرم وتر" و بلغمی "سرد وتر" بیشتر علاقه به كار آزاد دارند .) علاقه به كارهای ظریف مانند سرمه دوزی، نقاشی، گلدوزی و تئاتر و سینما دارند.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
محتوای سایت 4 در 1 از چهار موضوع : تکنولوژی آموزشی، کامپیوتر(سخت افزار و نرم افزار)، دروس شیمی دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی و طب سنتی تشکیل شده است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو