loading...
چهار در یک

گیاه درمانی شفانوش(منتخبی)

 

نشانی سایت : http://www.4dar1.rozblog.com/site/3                      تلفن : 35417295-041     همراه : 09148659196

 

مزاج گرم و تر (دموی یا خون)

 

تعریف طبع:

خاصیت طبیعی جمادات , گیاهان , جانوران و انسان بر مبنای سردی , گرمی, تری و خشکی.

انسان ها از نظر طبع به سه گروه عمده تقسیم می کنند که عبارتند از:
1) دارای طبع گرم
2) دارای طبع سرد
3) دارای طبع معتدل (بین گرم و سرد)

می توان گفت در واقع دو طبع عمده گرم و سرد داریم. دو طبع دیگر نیز به نام تری و خشکی به این مجموعه اضافه می شود. در درمجموع چهار طبع گرمی ، سردی ، تری و خشکی داریم.

تعاریف مزاج:

مزاج: درهم آمیختگی وترکیب چهار طبع فوق را مزاج گویند.
مزاج : برآیند حاصل از واکنش متقابل اجزا مواد تشکیل دهنده (چهارطبع)که منجر به غلبه یکی ازاخلاط چهارگانه می‌شود را مزاج گویند.
مزاج: برآیند ژنتیک محیط (محیط ژنتیکی, محیط داخل رحمی, محیط خانواده و محیط جغرافیایی) تغذیه و جهان‌بینی افراد است.

انواع مزاج:


1- گرم ، شامل:

  • گرم و تر: یا دموی که معادل آن درطبیعت هوا است.
  • گرم و خشک: یا صفراوی که معادل آن درطبیعت آتش است.

2- سرد ، شامل :

  • سرد و تر: یا بلغمی که معادل آن در طبیعت آب است.
  • سرد وخشک: یا سوداوی که معادل آن در طبیعت خاک است.

3- معتدل

طبع انسان با مزاج چه فرقی دارد؟

طبع حالت ژنتیکی انسان است که ازاول تا آخر عمر همراه وی است و آنچنان تغییری نمی‌کند. اما مزاج حالتی است مقطعی و از عوامل بسیاری متاثر می‌شود، بسته به عواملی مانند نوع و کیفیت تغذیه , فصول , رنگها, محیط, ایدئولوژی افراد تغییرپذیر است و از امتزاج طبایع حاصل می‌شود.

هدف طب سنتی؟

بزرگترین هدف طب سنتی اصلاح مزاج افراد به سمت تعادل است که اطبای سنتی میبایست با استفاده از روش‌های صحیح و اصولی با همکاری مخاطب این اقدام را به نحو احسن انجام دهند.

اصلاح مزاج افراد چگونه انجام میشود؟

اصلاح مزاج با کمک داروهای گیاهی و دفع خلط غالب و مضر در بدن بوسیله اعمال یدی مانند:
حجامت, فصد, زالو, تنقیه، اماله و ....
نکته مهم :بدون اصلاح مزاج , هرنوع درمان اعم از درمان با استفاده از طب قدیم یا جدید اقدامی ناقص و عقیم است.

نشانه های غلبه ی خون
اگر در بدن فردی خون غلبه نماید و خون کثیف شود و یا بهتر بگوییم سوخته شود علامت آن سنگینی سر، خمیازه کشیدن، چرت زدن، کندی حواس، شیرین شدن دهان، لزج بودن آب دهان، سرخی رنگ بدن، قرمزی زبان، خارش بدن، بروز دمل و جوش های ریز در بدن به خصوص در پیشانی و پشت سر ودر قسمت کتف و شانه ها و گاه خون آمدن از بین دندان ها و در نهایت، کسالت و خمودگی مداوم است.
افرادی که خون در آنان غلبه می کند دموی مزاج می گویند. مهمترین علت غلبه ی خون، پرخوری و زیاده روی در مصرف انواع غذاهای سرخ شده و تند و تیز است. افراد دموی مزاج اغلب از آرامش نسبی برخوردار نیستند.
 

غذاهای مضر برای افراد دموی مزاج
غذاهای سرخ شده، چرب و پر حجم، شیرینجات قنادی و مصنوعی، پرخوری، ادویه جات تند، غذاهای شور، انواع شور (کلم شور، خیار شور و...) گوشت زیاد، کره و خامه، غذاهای نشاسته ای، آب یخ، دوغ، نوشابه، تخم مرغ، نوشیدن مایعات همراه با غذا ویا بلافاصله بعد از آن، خرما، رطب، توت خشک، کشمش، سس، رب، ترشیجات، سرکه، سیر، چای، قهوه، نسکافه، ماست، بادمجان و غذاهای ساندویچی.

غذاهای مفید برای افراد دموی مزاج
نوشیدن روزی شش لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو ساعت و نیم بعد از غذا، زرشک، کاهو، خیار و میوه جات به خصوص سیب درختی همراه با پوست و دانه های آن، انار، سبزیجات، سوپ جو، لیمو ترش تازه، استفاده از سالاد قبل از غذا، روغن زیتون، حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوی دو سر، ماش و عدس)، بذرهای ملین (مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، بالنگو، بارهنگ، تخم مرو)، عسل به مقدار کم، غذاهای خام (میوه جات و سبزیجات)، انواع توت، به خصوص شاه توت، کدو خورشتی، نوشیدن دو تا سه لیوان آب زرشک که سریعا خون را به حالت طبیعی باز می گرداند، کم خوری، استفاده از غذاهای ساده و کم کالری، مانند سبزیجات بخار پز. به افرادی که دموی مزاج هستند نیز نرمش و ورزش توصیه می شود.

 

مشاوره شغلی و تحصیلی مزاج دموی

از نظر استعداد این گروه  در حد خیلی خوب هستند ، باهوش، فعال، علاقمند به شعر و ادبیات، موسیقی و هنر، برخی از افراد این گروه به صورت ذاتی شعر می‌گویند، انسان هایی فعال و خستگی ناپذیرتد، علاقمند به رهبری گروه و پیشاهنگی و پیشرو بودن.

این گروه افراد در انجام اکثر امور موفق هستند، از نظر شغلی معمولاً مدیران فعال و خستگی ناپذیری هستند. شغل های نظامی و انتظامی که نیاز به شجاعت و جسارت دارد برای این گروه نیز مناسب است؛ اهل مدیریت بحران و مدیریت‌های با ریسک پذیری بالا هستند.

بطور کلی بر اساس اولویت بندی علاقه مند انتخاب رشته های ادبیات، علوم انسانی، موسیقی وهنر، فنی صنعتی ، سپس علوم تجربی بعد از آن ریاضیات هستند. در علوم صنعتی و ریاضیات هم اگر ورود پیدا کنند و بر دروس مسلط شوند در امور اجرایی و کاربردی آن موفقیت بالایی دارند.

از نظر حافظه ، حافظه سطحی و عمقی آنان درحد خیلی خوب است و همچنین حافظه کوتاه مدت و بلند مدت .
علاقه به كارهای ریسك پذیر مثل بالا رفتن از دیوار، شكستن شیشه ، كشتی وكاراته در این گروه نیز دیده می شود.
علاقه به مشاغل خلبانی، دكتری و مهندسی از طبع دم نشات می‌گیرد.
بطور كلی دموی ها (افراد این گروه ) به شغل های آزاد علاقه بیشتری دارند.
سایر رشته هایی كه با این طبع سازگاری دارند: پزشكی (به خصوص جراحی)- معلمی - استادی دانشگاه - فرماندهی نظامی انتظامی - شهرداران - فرماندهان - بخشداران (بطور كلی مدیریت) - كارآفرینی و كارفرمایی و...

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
محتوای سایت 4 در 1 از چهار موضوع : تکنولوژی آموزشی، کامپیوتر(سخت افزار و نرم افزار)، دروس شیمی دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی و طب سنتی تشکیل شده است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو